Blogul cu bani
imagine articol bani pe net cu traffic exchange

M-am inhamat la acest experiment Traffic Exchange, pentru a-mi demonstra ca e o pierdere de timp.
Spre surpinderea mea au fost cateva beneficii, si am ajuns la concluzia ca exista potential pe siteurile Schimb de Trafic.
Ce trebuie stiut despre un Traffic Exchange?

Principiul este destul de simplu: vizitezi niste link-uri, iar ceilalti utilizatori viziteaza link-ul tau.
Exista doua tipuri de Traffic Exchange: manual si automat. La primul, utilizatorul trebuie sa dea click si sa astepte cateva secunde, al doilea functioneaza cu un temporizator automat pagina facandu-si "refresh" la un anumit interval de timp.


Nu inscrie site-urile care au reclame Google AdSense, pentru ca risti sa fi penalizat sau chiar poti pierde contractul de afiliere!

Trafic Usor pentru tine :)

Am ales acest site de Traffic Exchange manual, pentru ca ma interesa foarte mult interactiunea cu utilizatorul.
Creaza cont EasyHits4U
Pentru fiecare site vizitat, primesti credite care pot fi transformate in:

 • Vizite catre link-urile proprii
 • Afisari de reclame text
 • Afisari bannere 420X60
Timpul de asteptare dupa un click este de 20-30 de secunde, dupa care se face click pe o imagine care se schimba de fiecare data pentru a preveni programele (boti) care dau click-uri automat.

Incep navigharea cu mult elan si dupa ce acumulez cateva sute de credite, verific statisticile link-ului pe Google Analytics sa vad daca functioneaza - si da, primesc vizite, dar ma cam nemultumeste sursa lor (referrer): site-ul de Traffic Exchange.
Faptul ca primesc hit-uri de la Schimb de Trafic nu este foarte benefic pentru SEO-ul site-ului, asa ca imi propun sa schimb acest referrer folosind un mic truc.


SEO cu Traffic Exchange

Pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa indeplinesti o conditite: link-ul pe care doresti vizite trebuie sa fie indexat in Yahoo.

Pentru a afla daca link-ul este indexat, cauta URL-ul in Yahoo! (sau Bing); daca nu il gasesti, inscrie site-ul in Bing Webmaster Tools si in 2-3 zile apare si pe Yahoo. (pentru cei care au site-uri gazduite la Gazduire.ro, sa contacteze suportul tehnic pentru a debloca accesul BingBot si YahooSlurp)

Scurt ghid de redirectionare
Rezultatele din Yahoo, nu ofera link direct catre site, ci sunt redirectionate pentru a contabiliza click-urile din motorul de cautare.
Idea folosita pentru Traffic Exchange este de a redirectiona un link printr-un scurt script PHP, catre link-ul de redirectionare de la Yahoo, care in final ajunge la site-ul tinta. E mai usor de facut decat de explicat :)
Redirectionare Artificiala -> Redirectionare Yahoo -> Site Tinta

Pasi de urmat:
 • Daca nu ai deja un cont, creaza unul pentru Gazduire Gratuita. Alege un subdomeniu gratuit oarecare (e.g. http://subdomeniu.domeniu.com) .
 • Cauta pe Yahoo pagina pe care vrei sa primesti hit-uri Traffic Exchange. Click dreapta pe rezultat -> "Copy Link Address".
 • Creaza scriptul PHP, folosind formularul de mai jos:
  Link Rezultat Yahoo:   Creaza_Cod
 • Copy/Paste codul de mai sus in Notepad, si salveaza fisierul cu extensia .php (Save As -> "ceva.php" ; foloseste ghilimele duble)
 • Fa upload la fisierul de mai sus in directorul principal al subdomeniului ales de tine.
 • In setarile de Traffic Exchange adauga adresa URL al fisierului creat ca sa primesti vizite pe el (e.g. http://subdomeniu.domeniu.com/ceva.php)
 • Link-ul de la Yahoo este valabil aproximativ 6 ore. Repeta pasii 2 - 5.
  Utilizatorul va da un click care deschide pagina scriptului php -> Redirectionare Yahoo -> Redirectionare Site Tinta.
  Uoala :)

O sa ma intrebi de ce am facut acest lucru? Vroiam sa vad daca are vre-un efect asupra pozitionarii in Google al site-ului respectiv.
Surpriza: Site-ul urca 10 pozitii in 2 zile.
Imi zic ca e o coincidenta, dar nu am creat niciun backlink, n-am publicat niciun articol pe site, n-am facut nimic altceva decat Traffic Exchange.
Verific din nou Google Analytics sa vad ce se intampla, si apare un referrer nou si puternic: "Yahoo Organic Search".


Banner pe Traffic Exchange

Se pot converti cca 250 de credite in impresii Banner, asa ca am incercat si acest lucru.
Marele avantaj este ca se poate face "Geo Targeting", adica poti alege tara utilizatorului care sa vada reclama.
Am incercat la intamplare cu vreo 2 oferte care sa imi aduca $0.50 la fiecare sign up, dar rata de convertire a fost dezamagitoare.
Din primele 5000 de afisari, am primit 15 click-uri din care am convertit 4 vizitatori. Mai bine zis, rata de conversie este de 1 la 1000.
Poate ca nu am ofertat ceea ce trebuie...


Concluzia Traffic Exchange

Am facut exact $2.50, ceea ce este foarte putin in comparatie cu munca depusa. Concluzie: NU SE FAC BANI PE INTERNET DIN TRAFFIC EXCHANGE. Poate pe viitor voi gasi o oferta care sa converteasca mai bine pentru reclamele banner.
Am muncit cca 11 ore in 3 zile. Data viitoare ma voi concentra asupra unui singur lucru si poate ca voi fi mai productiv.
Faptul ca link-ul pe care l-am promovat a urcat 15 pozitii in Google, ma face sa cred ca este o metoda SEO care trebuie considerata pe viitor. E de studiat si il voi include in urmatorul meu proiect.


Creaza cont EasyHits4U