Cum se face un Site?

Crearea unui site este necesara pentru a face un venit online. Am mai amintit asta, dar cei mai multi bani pe net ii fac cei care au un site profesional si ofera un continut unic.

Un site poate fi folosit, si poate aduce bani cu toate programele de afiliere: Adf.ly, Adsense, Amazon, eLance etc.
Un website bine facut de la inceput si finalizat, poate aduce un venit lunar constant pe internet - timpul petrecut cu intretinerea lui fiind de 60 de minute/luna!

Necesita un pic de atentie si concentrare pana te obisnuiesti cu procesul de a face o pagina si un meniu, dar odata invatat, acest lucru devine un automatism si iti aduce beneficii pe termen lung.

Sistemele de intretinere si management al continutului (Content Management Systems, sau pe scurt: CMS) cele mai populare sunt WordPress si Joomla. Ambele CMS-uri sunt simplu de folosit si au functii care pot fi utilizate atat de incepatori cat si de cei avansati.


Instalarea si Utilizarea CMS Joomla sau WordPress

In CMS, fie el Joomla sau Wordpress, se creaza articolele site-ului, design-ul si meniurile necesare navigarii.

Este necesar ca gazduirea aleasa pentru a rula CMS-urile mai sus amintite, sa aibe prezent in pachetul de gazduire support PHP si MySQL.
PHP este limbajul in care aceste platforme au fost scrise, iar MySQL este baza de date folosita.

Serviciile de gazduire 2freeHosting si Hostinger un incluse in pachetul GRATUIT aceste doua elemente esentiale, si au in panoul de control, instalatoare automate pentru Joomla/ WordPress.

Exista pe net cateva tutoriale foarte bune pentru invatarea utilizarii acestor platforme si este de recomandat familiarizarea cu ambele programe. Personal prefer Joomla (acest site ruleaza pe ultima versiune Joomla), dar si Wordpress ofera exact aceleasi functionalitati, iar interfata de administrare este similara cu panoul de la Blogger.
Design-ul site-ului este usor de controlat - exista zeci de mii de sabloane gratuite, care pot fi instalate in 30 de secunde.

Beneficiile invatarii Wordpress si/sau Joomla au efect pe termen lung. Pe viitor vei putea crea un site functional in 5 minute - aceste servicii deobicei sunt platite si chiar se pot face bani pe net daca te inregistrezi pe site-uri specializate.
Invatarea instalarii si utilizarii Joomla sau WordPress dureaza aproximativ 60 minute!


Resurse Joomla/WordPress

Pentru a invata Joomla sau Wordpress iti reocmand site-ul videotutorial.ro - tutorialele video iti arata pas cu pas ce trebuie sa faci. Nu te speria foarte tare, este mai simplu de facut decat de explicat - in momentul in care ai inteles, vei face un site in 3 minute.